joi, 23 septembrie 2010

CEREALE CU PIERSICA SI CAISA

Ingrediente:


  • o piersica



  • o caisa



  • 2 masuri cereale




  • Mod de preparare:

    1. Piersica spalata bine si curatata de coaja se de prin razatoarea de sticla
    2. Casia la fel
    3. Caisa si piersica se amesteca cu cerealele

    PIURE DE FRUCTE CU BISCUITI

    Ingrediente:


  • 1 jumatate de banana

  • 1 jumatate de mar

  • 2 - 3 biscuiti pentru bebelusi


  •  Mod de preparare:

    1. Taie fructele bucati si lasa-le 5-6 minute in apa in care clocoteste.
    2. Zdrobeste bucatile sau da-le prin mixer, pune-le intr-un vas termorezistent, adauga biscuitii zdrobiti si amesteca.
    3. Acopera vasul si lasa-l cateva minute la cuptor.

    PIURE DE CAROFI CU SFECLA

    Ingrediente:



  • 500 g sfecla rosie

  • 250 g cartofi

  • 50 g unt

  • 100 ml lapte

  • 1 lingurita seminte sfaramate de chimen


  • Mod de preparare:

    1. Curata sfecla si cartofii, taie-i in felii subtiri sau in cubulete.
    2. Pune intr-o cratita putin unt si legumele.
    3. Adauga apa, cat sa se acopere legumele si fierbe la foc potrivit.
    4. Dupa ce legumele s-au inmuiat, paseaza-le trecandu-le prin sita sau marunteste-le cu ajutorul unui mixer.
    5. Pune apoi laptele cald, restul de unt si praful de chimen si amesteca bine piureul cu o lingura de lemn.

    PIURE DE LEGUME

    Ingrediente:



  • 3 morcovi potriviti




  • 1 bucatica de telina




  • 1 ceapa




  • 1 pastarnac




  • Mod de preparare:

    1. Se fierb 3 morcovi potriviti, o bucatica de telina, o ceapa si pastarnac.
    2. Cand au fiert, se scoate ceapa, apoi se adauga cateva firicele de patrunjel si cateva picaturi de ulei de masline si se lasa oala acoperita cu capac 10 minute.
    3. Toate legumele se amesteca in blender.
    4. La amestec se poate adauga de 3 ori pe saptamana carne de pui fiarta separat.

    DOVLECEI CU MORCOV SI OREZ

    Ingrediente:


  • 1 morcov mic

  • 1 dovlecel mic

  • 2 lingurite de orez


  • Mod de preparare:

    1. Se curata morcovul si dovlecelul si se taie bucatele.
    2. Se pune orezul la fiert.
    3. Separat se pun si legumele la fiert pana cand devin moi.
    4. Dupa ce s-a fiert si orezul se amesteca cu legumele si se mixeaza in blender.
    5. Se foloseste apa in care au fiert legumele pana la consistenta dorita.

    SUPICA DE LEGUME

    Ingrediente :

  • un dovelcel potrivit

  • un morcov mai maricel

  • un cartof mic

  • o ceapa potrivita

  • 1/2 pastarnac

  • 1/4 telina mica

  • 1/2radacina de patrunjel

  • cateva firicele de patrunjel

  • Mod de preparare:

    1. Se curata legumele si se taie cubulete (mai putin ceapa care se pune intreaga)
    2. Se pun la fier impreuna, se se adauga un pic de ulei
    3. La final se adauga frunzele de patrunjel si se lasa pe aragaz cu focul stins si oala acoperita cu un capac circa 10 min.
    5. Se dau in blender si se servesc la bebe pofiticios.
    Legumele se adauga treptat in alimentatie. Se poate incepe doar cu morcovul pasat dar fiert impreuna cu celelalte legume.